Gå direkt till innehåll
Området där de nya radhusen ska byggas ligger mellan Tubölegatan och Anderstorpsleden.
Området där de nya radhusen ska byggas ligger mellan Tubölegatan och Anderstorpsleden.

Pressmeddelande -

Nya radhus byggs på Anderstorp

Nu ska ännu ett bostadsområde byggas på Anderstorp. Vid bygg- och miljönämndens sammanträde under torsdagen antogs en ny detaljplan. Totalt handlar det om 15 nya bostäder fördelat på tre radhus.

-Det känns jättebra att vi kan erbjuda en stor tomt för byggandet av bostäder så centralt, säger Felicia Lundmark, nämndsordförande i bygg- och miljönämden(S).

Området där de nya bostäderna ska byggas ligger på Tuböle, nordöst om Anderstorg, mellan Tubölegatan och Anderstorpsleden.

I dagsläget är området ett grönområde där Skellefteå kommun äger marken. Skellefteå kommun säljer marken till Ekeblad bostad AB som kommer att bygga bostäderna.

Radhusen kommer vara cirka 130 kvm stora, fördelat på två plan, med uteplatser mot Anderstorpsleden och in-/ utfart från Tubölegatan. En parallell enskild gata kommer också att byggas framför det nya området, samt en redan planerad gång- och cykelbanan längs med Tubölegatan. Även ett bullerplank kommer att sättas upp för att skydda mot trafikbuller från Anderstorpsleden.

Kontaktperson:

Felicia Lundmark, nämndsordförande bygg- och miljönämnden(S), 073 80 88 193

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden