Gå direkt till innehåll
Kulturhusprojektet får förstärkning av Sinnika Sjunnesson och Kristina Stålhös.
Kulturhusprojektet får förstärkning av Sinnika Sjunnesson och Kristina Stålhös.

Pressmeddelande -

Nya projektledare för kulturhuset i Skellefteå

Sinnika Sjunnesson och Kristina Stålhös kliver in i kulturhusets verksamhetsprojekt vid årsskiftet.
– Förväntningarna på kulturhuset är höga, och det ska de vara. Vårt uppdrag blir att säkerställa att vi tar tillvara på alla möjligheter med huset och verksamheterna som flyttar in, säger Sinnika Sjunnesson.

Vid årsskiftet lämnar Therese Bäckström Zidohli över ledarskapet i verksamhetsprojektet till en erfaren duo. Detta efter att ha drivit projektet från idé till byggstart under knappt sex år.

Sinnika Sjunnesson, som bland annat varit projektledare för SM-veckan i Skellefteå 2018, blir ny projektledare för verksamhetsprojektet tills det framtida kulturhusbolaget är på plats.

– Mitt uppdrag blir att säkerställa att vi tar tillvara alla möjligheter som huset ger, både gällande upplevelsen för besökarna men också kopplat till möten och olika evenemang, säger Sinnika Sjunnesson och tillägger:

– Som projektledare kommer jag bidra med engagemang och ordning och reda. Jag vill gärna skapa struktur och driva utvecklingen mot vårt gemensamma mål att skapa ett kulturhus som vågar.

Länk mellan verksamheter och byggprojekt
Vid årsskiftet kliver även Kristina Stålhös, fastighetsförvaltare på support och lokaler i Skellefteå kommun, in i kulturhusprojektet. 

Kristina Stålhös har erfarenhet från flera stora och viktiga satsningar och byggprojekt i Skellefteå kommun.

Hennes uppdrag blir att fungera som en länk mellan byggprojektet och verksamheterna som ska flytta in i kulturhuset. Det innebär bland annat att informera, ta in och föra vidare önskemål samt samordna lokalbehovet i kulturhuset när det gäller både verksamheternas gemensamma behov och kärnverksamheternas specifika behov.

– Jag ser fram emot att jobba tillsammans med verksamheterna, byggprojektet och Sinnika, säger Kristina Stålhös och tillägger:

– Kulturhusprojektet är otroligt intressant. Det känns fantastiskt spännande att få vara med i den här viktiga satsningen, säger hon.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Fakta om kulturhuset och projektet

  • Västerbottensteatern, Stadsbiblioteket, Skellefteå konsthall, Museum Anna Nordlander (MAN) och Elite Hotels of Sweden ska ha permanent verksamhet i huset. Utöver kärnverksamheterna kommer olika typer av gästspel och uppvisningar berika huset.
  • Kulturhusprojektet är indelat i olika delprojekt där byggprojektet och verksamhetsprojektet är de största. Verksamhetsprojektet handlar om innehållet i huset.
  • Tryck här för att höra Therese Bäckström Zidohli berätta om hur det varit att vara projektledare för kulturhus-projektet. Filmen spelades in i samband med första spadtaget i oktober 2018.
  • Kulturhuset byggs i trä. Byggnaden knyter an till Skellefteås historia som trästad och den starka lokala träindustrin. Den knyter också an till Skellefteås framtid, med kommunens högt ställda hållbarhetsmål och träbyggnadsstrategi.
  • Mer information om kulturhuset och vad som händer just nu i bygget finns på kulturhusets webbplats.
  • Teknisk och praktisk information för arrangörer finns på Visit Skellefteås webbplats.
  • Kulturhuset ska vara klart för inflytt 2021.

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden