Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny kran på plats i Skellefteå Hamn

Skellefteå Hamn har köpt en Multidocker CH65 från den svenska tillverkaren Multidocker i Oskarshamn. Den nya kranen är en liten kran som i huvudsak lastar sågade trävaror och timmer samt högläggning.
– Multidockern effektiviserar vår hantering av vissa varor med upp till 40 procent jämfört med den gamla vikarmskranen. Den gamla kranen, Essemkon finns kvar för lättare lastningar och som backup för mindre haverier, säger hamnchef Lars Widelund. Vi räknar med att den nya kranen ska vara i full produktion i mitten av Januari.

Multidocker bygger sin kran på en beprövad Caterpillar grävmaskin som modifierats för att fungera i hamnar och andra tuffa omgivningar.
– Med två vikarmskranar ökar Skellefteå Hamn sin flexibilitet och konkurrenskraft på ett bra sätt och blir då en intressantare samarbetspartner för leveranser med båt och järnväg.

Fakta
Multidocker är en svensk tillverkare av hamnkranar som ägs av Österström gruppen.
Skellefteå Hamn omsätter 1 700 000 ton per år. Skellefteå Hamn ägs av Skellefteå kommun och drivs som en avdelning inom tekniska kontorets verksamhet.

Mer information:
Lars Widelund, Hamnchef, Skellefteå Hamn 0910-73 63 38
Fredrik Österström, Production manager, Multidocker 011-19 62 40

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden