Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu inleds vaccinationer av dos 4 mot covid-19

Skellefteå kommun ligger i startgroparna för att vaccinera äldre på särskilda boenden, samt de med hemtjänst/hemsjukvård som behöver få sprutan i hemmet, med dos 4 mot covid-19.

­ – Vi har lagt upp en rutin tillsammans med Region Västerbotten och nu ska en plan läggas upp på individnivå. Förhoppningen är att komma i gång med vaccineringarna redan nästa vecka, säger Sarah Lundberg, verksamhetschef för hälso- och sjukvården i Skellefteå kommun.

Läget inom verksamheten är dock ännu ansträngt med hög smittspridning i samhället, så det gäller fortfarande att man är uppmärksam på symtom innan man besöker utsatta grupper.

– Vi vet hur viktigt det är för de som bor på vård- och omsorgsboende och deras anhöriga att kunna träffas och vi hjälper till att göra besöken så säkra som möjligt. Anhöriga är bra på att höra av sig och planera för sitt besök, samt att avstå, om det på grund av hög smittspridning, är att föredra. Vi vill därmed rikta ett tack till alla som samarbetar med oss, säger Linda Dehlin, verksamhetschef vård- och omsorgsboende.

På grund av den ansträngda situationen fortsätter också uppmaningen till invånare att anmäla sitt intresse för att tillfälligt arbeta i kommunens verksamheter och på så sätt bidra till att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner. Detta gäller bland annat inom vård, omsorg och stöd till personer med särskilda behov. Mer om detta kan du läsa på sidan ”Du är viktig”.

– Vi har fått många engagerade personer som snabbt gått in i våra verksamheter och hjälpt till där det behövs. Det visar att i Skellefteå finns ett stort engagemang. Vi har fortfarande behov av personal framför allt i sommar så vi tar tacksamt emot fler som vill jobba med oss, säger säger Linda Dehlin, verksamhetschef vård- och omsorgsboende.

För mer information kontakta:

Sarah Lundberg, verksamhetschef för hälso- och sjukvården, 072-204 07 28.


Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden