Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu har norra Sveriges största matfest börjat

Efter en tjuvstart med konferens för livsmedelsbranschen drog Matfesten i Skellefteå igång på allvar. Måltidsmarknaden och restaurangtälten öppnade för lunchätande besökare som strömmade till i täta skaror. Nu fortsätter norra Sveriges största matfest med matupplevelser och program med matanknytning. 

 Ordförande för nya bolaget invigde
Invigningstalade gjorde Tomas Lindström, orförande i Matfestens vänner i Skellefteå AB. Det är det nybildade driftsbolaget som ligger bakom Matfesten. Lindström talade bland annat om Matfestens betydelse för Skellefteå.

- Framför allt så har besökarna kommit i tusental och trivts. Dessutom har Matfesten bidragit till utvecklingen av Skellefteås restaurangliv som blivit allt bättre de senaste åren.
Tomas Lindström uppmanade också besökarna att bidra till utvecklingen av vår egen matkultur.
- Gå med i supporterklubben Matfestens vänners ideella förening. Fortsätt också att fråga efter lokalproducerade varor i butiker och i restauranger. I det länga loppet kommer det gynna alla här uppe.

Matfesten fortsätter med berättarbuffé, Babben och TV-kock. Och mera mat.
Matfesten fortsätter nu med bland annat en berättarbuffé framförd av Skellefteå Berättarförening. Babben Larsson underhåller publiken med "Prat och tjat om mat" och Åke Lithén från Sveriges Mästerkock i TV delar med sig av middagstips. Dessutom finns förstås hela det stora matutbudet med allt från kantarelltoast på Måltidsmarknaden till sju rätters avsmakningsmenyer i restaurangtälten.
Fredagens program bjuder bland annat på kockdueller, barnaktiviteter i Kastrulltältet och underhållning till maten.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden