Gå direkt till innehåll
Nätverk stärker vandringskulturen i Skellefteå

Pressmeddelande -

Nätverk stärker vandringskulturen i Skellefteå

Skellefteå har bildat ett lokalt nätverk för vandringslederna som finns runt om i kommunen med syfte att stärka vandringskulturen.

- Vi tycker det är viktigt att vi har ett varierat utbud av vandringsleder att välja mellan, säger Ulrika Rönnlund, friluftssamordnare på Skellefteå kommun.

Förutom Ulrika Rönnlundhade ett stort antal representanter för de olika vandringslederna samlats vid bron över Skidträskån utanför Jörn för att diskutera framtiden och möjligheterna kring våra tio vandringsleder som finns i kommunen. Även Skogsstyrelsen fanns på plats.

Koordinater vid vindskydd

En vikig punkt som togs upp på träffen var att märka ut koordinaterna för vindskydden som finns efter vandringslederna.

- Det kan vara bra att kunna uppge koordinaterna om till exempel en olycka skulle vara framme, berättar Ulrika Rönnlund.

Ett vandringskort

En annan punkt som togs upp på träffen var att till nästa år ta fram ett vandringskort för alla som vandrar under sommaren.

- Tanken med kortet är att du kan exempelvis gå ett antal vandringsleder och stämpla på ditt kort när du gå varje led. Sedan har du chansen att vinna ett antal priser.

Allemansrätten

Det fanns också en mängd andra frågor som togs upp under träffen utanför Jörn. Bland annat handlade det om återväxten bland yngre som kan ta över, vandringsleder ur turistisk synvinkel och vikten av att informera om allemansrätten.

- Vi behöver förbättra informationen om allemansrätten. Ett sätt är att sätta upp informationsskyltar på olika språk, konstaterar Ulrika Rönnlund.

Nästa träff blir i vinter med olika workshops för planering inför vandringssäsongen 2012.

 

 

För ytterligare information kontakta gärna:

Ulrika Rönnlund, friluftssamordnare Skellefteå kommun 070-604 53 14

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden