Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lyckad Matfest avslutades idag

Matfesten i Skellefteå avslutades idag. Efter fyra matglada dagar kan arrangörerna konstatera att Matfesten har etablerat sig som en uppskattad kulinarisk tradition - älskad av både Skelleftebor och tillresta besökare. Besökssiffrorna fortsätter att glädja arangörerna och årets satsning på ännu högre gourmetklass har visat sig vara ett lyckokast.

Fler besökaren än ifjol
Matfesten kan efter tredje året nu sägas ha blivit en tradition som matglad folkfest i Skellefteå. I år beräknar arrangörerna att ännu fler besökare lockats av dofterna från Nordanåområdet. Projektledaren Karin Lundkvist säger på avslutningsdagen att man uppskattningsvis haft 45 000 - 50 000 besökare:

- Vi har pratat med ordningsvakter, matsäljare och andra medverkande och tendensen är tydlig - torsdagen lockade färre än ifjol, men under fredag och lördag var det betydligt fler som gästade Matfesten än motsvarande dagar 2007. Så oavsett det exakta antalet besökare så har vi fog för att säga att Matfesten är en riktigt stor folkfest.

Uppskattad gourmetsatsning
I år hade arrangörerna som målsättning att kunna erbjuda besökarna ännu högre klass på den kulinariska upplevelsen. Bryggargatans gourmetmenyer i nya Gourmethallen och Medlefors uppskattade bufféer i Restaurangtältet har i stort sett varit fullbokade. Måltidsmarknaden har också haft ett ännu mer spännande utbud med både kompletta måltider och möjlighet för besökarna att köpa smakprovsportioner.
- Det är extra roligt att kunna konstatera att Matfesten drar storpublik tack vare hög kvalitet på matutbudet. Vi behöver inte locka med kändisar eller andra spektakulära inslag, utan det är själva grundidén med Matfesten som fungerar, säger Karin Lundkvist.

Tradition som bör få leva vidare
Slutsatsen från arrangörshåll är att man är väldigt nöjda med årets upplaga av Matfesten i Skellefteå. Tendensen är också tydlig: Enligt de kontakter som arrangörerna haft ute på området under de fyra festdagarna så är matsäljare och andra medverkande också i huvudsak väldigt nöjda. Försäljningen har för en
del överträffat förväntningarna och man har tvingats bomma igen lite tidigare än beräknat på grund av att man sålt slut på sin produkter berättar Karin:

- Vi hade exempelvis finska gäster som fick ta en tidigare färja hem sedan man sålt slut på hela sitt lager. Vi som jobbat hårt med det här arrangemanget hoppas verkligen att Matfesten får chansen att leva vidare. Det är också tydligt att den är uppskattad av besökarna. Jag ska i varje fall jobba för att Matfesten i Skellefteå lever vidare och även utvecklas som en matglad tradition, avslutar Karin Lundkvist.


Matfesten i Skellefteå har pågått 21-24 augusti 2008 på Nordanåområdet i Skellefteå.
Information: Projektledare Karin Lundkvist, 0910-73 50 34, 070-580 25 37 karin.lundkvist@skelleftea.se
Pressinfo: För pressbilder och mer information gå till www.matfesteniskelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden