Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lämna schematider för barnomsorg i Skellefteå via Internet

Mina sidor kan föräldrar ansöka om barnomsorgsplats, säga upp barnomsorgsplats, lämna schematider och anmäla ändrad inkomst.
Nu är alla förskolor och fritids i Skellefteå kommun tillgängliga med webbtjänster.
– Det känns glädjande att kunna erbjuda medborgarna möjlighet att använda Internet när man ska göra sina barnomsorgsärenden, säger Isak Nyberg, It-strateg, Skellefteå kommun.

Liselotte Bruse bor på Morö backe och blev tipsad av sitt barns fritids att det fanns en webbtjänst för barnomsorg. Sedan hösten 2009 har hon använt webbtjänsten för att ändra sitt barns schema på fritids.
– Jag tycker att det fungerar bra, säger Liselotte Bruse. Vi använder webbtjänsten ganska frekvent eftersom vi ofta ändrar schemat på fritids.

Hon använder även andra webbtjänster som exempelvis, bankärenden och föräldrapenning, både privat och i sitt jobb.
– Det är otroligt smidigt att slippa all pappershantering, fortsätter Liselotte Bruse. Nu är det är bara när barnen är sjuka som ett pappersintyg från fritids krävs.

Med hjälp av webbtjänster ökar Skellefteå kommuns tillgänglighet och service till sina medborgare. De elektroniska tjänsterna nås 24 timmar om dygnet.
Genom att logga in på Mina sidor kan medborgarna göra en del av sina kommunala ärenden på webben.

Andra webbtjänster som redan idag finns på Mina sidor är bibliotekstjänster, boka tider på Eddahallen, boka lokal, E-faktura, fiskräknare i Byske laxtrappa, fråga lantmätaren, föreningsregister, gymnasieskola, kontakta kundtjänst, SMS-parkering, spårstatus på skidspår, söka jobb och upphandling.

Nu närmast pågår ett arbete med att göra en webbtjänst av ansökan om bygglov. Och den ska bli klar under våren. Mina sidor ska hela tiden successivt byggas ut med fler tjänster. Tanken är att medborgarna ska kunna göra de flesta av sina personliga kommunala ärenden där, samt få en överblick över sina kontakter med kommunen.

Så här gör du
Du hittar Mina sidor på kommunens webbplats i övre vänstra hörnet, under Skellefteå kommuns logotyp. Eller använd kortadressen: www.skelleftea.se/minasidor. Genom att identifiera dig med e-legitimation eller på annat sätt kan du använda de olika tjänsterna. En e-legitimation fungerar som ett Id och den skaffar du på din bank eller hos Telia.

Mer information:
Isak Nyberg
It-strateg
Skellefteå kommun
Telefon: 0910-73 46 44 eller 070-673 52 00
isak.nyberg@skelleftea.se

Liselotte Bruse
Morö Backe
070- 3918502

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden