Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kultur på Matfesten i Skellefteå blev oväntad succé!

Under Matfesten bjöds inte bara på fantastisk mat utan även på själslig näring i form av sång, dans, film, berättande, kulturverkstad.
Att intresset för Sara Lidman är riktigt stort i Skellefteå visade sig under Matfesten när Kultur Skellefteå arrangerade ett kulturprogram under rubriken "Mitt möte med Sara". Den inledande filmvisningen på Nordanåteatern lockade en publik på 350 personer!
- Denna publiksuccé överträffade alla våra förväntningar, säger Elisabet Bohman, kultursekreterare, Kultur Skellefteå.

Efter den inledande filmvisningen hölls ett berättarcafé i Berättartältet som snabbt fylldes av intresserade. Den ursprungliga tanken med ett berättarcafé för cirka 40 besökare fick snabbt utökas, då betydligt fler ville delta. Ulph Nyström (känd som producent vid Sveriges Radio, för program i både P1 och P4, bl a Lantz, Nordegren och Korrespondenterna) kåserade på ämnet "Mitt möte med Sara" där han berättade om sin "torftiga uppväxtmiljö i Jörn och hur mötet med Saras böcker förändrade hans syn på livet och världen. Han lockade till många skratt och leenden av igenkännande hos publiken. Sara Lidman lämnade ingen oberörd med sitt engagemang och det var många besökare som deltog med egna berättelser.
Att sjunga var populärt
Körsång är som bekant bra för välbefinnandet och under söndagen kunde besökarna lyssna till ungdomskammarkören Espri som under ledning av Martin Eriksson bjöd besökarna på finstämd skönsång. Alla fick också själva prova sina sångröster i allsång med Gambyssakören, under ledning av Rose-Marie Hägglund. Det var många som sökt sig dit för att sjunga välkända sånger tillsammans med kören.
Förutom söndagens satsning på kultur fanns under Matfestens Kulturverkstad, sagoberättande, slöjd- och konsthantverkutställning och dans.

För mer information kontakta:
Elisabet Bohman
Kultur Skellefteå
E-post: elisabet.bohman@skelleftea.se
Telefon: 0910-71 29 12

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden