Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kristina blir Skellefteås första kvinnliga kommunchef

Ny kommunchef i Skellefteå kommun blir Kristina Sundin Jonsson. Kristina blir därmed Skellefteå kommuns första kvinnliga kommunchef. Hon börjar sitt nya arbete i december och för närvarande arbetar Kristina Sundin Jonsson på Skelleftebostäder, Skebo.
- Det är en häftig känsla att börja jobba i en kommun och få möjlighet att se hela bredden på kommunens alla verksamheter och dessutom kunna påverka, säger Kristina Sundin Jonsson. Kommunen har jag mött i olika situationer i mitt nuvarande jobb, men framför allt som medborgare.

Kristina Sundin Jonsson har arbetat tio år på Skebo som avdelningschef med ansvar för ekonomi, it, personal och verksamhetsfrågor. Innan dess var hon revisor i 13 år åt KPMG Bohlins i Skellefteå. Där arbetade Kristina Sundin Jonsson både med små och stora företag, samt olika utredningar. Hon läste in sin ekonomiutbildning vid Umeå universitet på distans, samtidigt som hon arbetade åt KPMG Bohlins.
- Jag trivdes fantastiskt bra som revisor, men samtidigt var det roligt att byta jobb och hamna på den andra sidan, det vill säga vara med och driva ett företag som Skebo, berättar Kristina Sundin Jonsson.
En av Kristina Sundin Jonssons hjärtefrågor är att arbeta med ledarskap i organisationer.
- Oavsett organisationens storlek betyder ledarskapet väldigt mycket, säger Kristina Sundin Jonsson och fortsätter entusiastiskt. Det handlar om att få människor att växa, skapa en bra stämning, få alla att arbeta mot samma mål och samtidigt tänka i ett vidare perspektiv.
Kristina är född och uppväxt på Sörböle i Skellefteå där hon nu också bor med sin familj, man och dotter. På fritiden gillar Kristina att motionera gärna med promenader och yoga, se film, lyssna på musik och läsa böcker.
Beskriv dig själv med några ord?
- Jag är positiv, glad, målinriktad och prestigelös, säger Kristina Sundin Jonsson.

Mer information:
Kristina Sundin Jonsson
0910-73 56 12 eller 070- 608 89 69
kristina.sundin.jonsson@skebo.com

 

Mona Hedlund
Pressinformatör
Skellefteå kommun
0910- 73 46 72
mona.hedlund@skelleftea.se

 

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden