Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Klartecken för nya lägenheter på Getberget

Riksbyggen och Lindbäcks planerar att bygga två nya punkthus om tio våningar med totalt cirka 70 bostadsrätter på Getberget. Under torsdagen godkändes en ny detaljplan inför antagande på bygg- och miljönämndens sammanträde som möjliggör detta.

-Det är glädjande att det fina området uppe på Getberget kommer att utvecklas med fler bostäder i attraktivt läge. Närhet till natur, möjlighet till rekreation och skola, säger Felicia Lundmark, ordförande för bygg-och miljönämnden.

Riksbyggen och Lindbäcks ingår sedan hösten 2019 i ett nytt bolag tillsammans med Skebo i Skellefteå. Det nya fastighetsbolaget, Byggrätt Norr, där Skebo är majoritetsägare, kommer att fokusera sin verksamhet på att utveckla byggrätter i områden i Skellefteå med målet att bygga 1000 nya bostäder. Detta blir bolagets första byggprojekt.

De två nya punkthusen kommer att byggas bakom de sex befintliga, på Getbergsskolan gamla tomt. På området kommer det även finnas en innergård med grillplats, bra möjligheter för sopsortering, laddstolpar till elbil och smidiga cykelförråd.

Kontakt:

Felicia Lundmark, ordförande bygg-och miljönämnden, 0703923055.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden