Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kända konstnären Katarina Löfström på Skellefteå konsthall

Katarina Löfströms installationer med ljusskulpturer och dataanimerade videoverk har sedan hon gick ut Konstfack i Stockholm väckt intresse och uppmärksamhet världen över.
För Skellefteåborna är hon kanske mest känd för den permanenta konstnärliga gestaltningen "Between days" som hon färdigställde på Eddahallen under år 2007-2008. Nu återkommer hon till Skellefteå konsthall och vi får då chansen att ta del av en bredare presentation av hennes konstnärskap.

Karin Löfström har en bakgrund i reklam- och musikvideobranscherna och hon använder ofta musik som en av utgångspunkterna för sina visuella uttryck. Hennes videoverk, som ofta beskrivs som måleriska och suggestiva, och hennes skulpturer har kopplingar till såväl ljusfenomen på natthimlen som att de refererar till både konsthistorien och populärfilm.

På Skellefteå konsthall kommer Katarina Löfström visa en retrospektiv utställning, vi kommer att få möta äldre videoverk och skulpturer tillsammans med några helt nyproducerade skulpturer och ett väggverk.

Katarina Löfström är född 1970, hon bor och arbetar i Stockholm.

Pressvisning: Fredag 11 september kl. 11.00 på Skellefteå konsthall tillsammans med Karin Löfström.

Vernissage: Söndag 13 september i närvaro av konstnären.

För mer information kontakta:
Fanny Carinasdotter
E-post: fanny.carinasdotter@skelleftea.se
Telefon: 0910-712913

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden