Gå direkt till innehåll
Invigning av CV:s nya lokaler på Campus 14 januari kl.14.00

Pressmeddelande -

Invigning av CV:s nya lokaler på Campus 14 januari kl.14.00

Nu ska det bli lättare för våra medborgare att hitta rätt båda i fråga om framtid och lokaliteter. Skellefteå Campus erbjuder Lärcentra, Helpdesk för studenter och nu även CV och ValiWeb i D-huset på Campusområdet. Kommunalråd Bert Öhlund håller öppningstal och klipper band och CV berättar om sin verksamhet.

Program

14.00-14.15                      Kommunalråd Bert Öhlund håller öppningstal och klipper band

14.15-14.45                      Owe Liedgren, rektor för VUX övriga kurser berättar om CV:s verksamhet och inriktning.

Campus Skellefteå erbjuder en mängd möjligheter. Här är Luleå tekniska universitet, Umeå universitet, Kvalificerad Yrkesutbildning och Yrkeshögskola etablerade. Sammanlagt ges omkring 20 utbildningsprogram på Campus. Många av dem är profilerade och specialiserade, och du kan inte få dem någon annanstans. Dessutom kan du som passerat via Skellefteå kommuns vuxenutbildningar komplettera betyg från grundskolenivå till gymnasienivå. Här finns även möjligheten att gå särvux och sfi (svenska för invandrare).

Vuxenutbildningen är viktig för tillväxten i Skellefteå kommun, både på universitetsnivå men framförallt på gymnasienivå - då det finns många ungdomar som idag går ut gymnasiet med ofullständiga betyg och bör få en andra chans att komplettera sina betyg för att ha större möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden eller gå vidare till högskola/universitet. Det finns också ett starkt behov av yrkesutbildningar på gymnasienivå.

Viktigt också att ta tillvara på all den utländska kompetensen genom att öka anställningsbarheten i Sverige. Umeå universitet har skapat en utbildning ”Korta vägen – kompletterande högskoleinsatser för utländska akademiker” som ett led i detta arbete.

ValiWeb – ett unikt system

CV har utvecklat ValiWeb, som nyttjas av många kommuner i Norrland. Det stora användningsområdet är tjänster till de flesta universitet/högskolor som har yrkeslärarutbildning. CV är i nuläget ensamma om att erbjuda den tjänsten. I februari genomför CV ett nationellt seminarium i Stockholm under Västerbottensveckorna på Grand Hôtel.

 För mer information kontakta Sofia Lindström, Valideringsledare

Skellefteå kommun, Direkt 0910-71 25 26, E-postadress sofia.lindstrom@skelleftea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Relaterade event

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden