Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Invånare uppmanas tycka till om Skelleftedalen

När Skelleftedalen växer och nya bostäder, grönområden och vägar ska byggas hoppas Skellefteå kommun att invånarna vill fortsätta vara med och påverka. Idag släpps en digital enkät för att fånga upp viktiga synpunkter.

Skelleftedalen är ett område som sträcker sig från Skelleftehamn till Myckle. Idag bor cirka 45 000 människor där, men till 2040 är målet 60 000 personer.

För att göra plats för fler behöver området växa. Arbetet med att utreda var och hur har kommit igång och enkäten är en viktig pusselbit i det. Den innehåller bland annat frågor om vilka platser som borde utvecklas, hur människor färdas idag, hur transportsystemen fungerar och var det är lämpligt att bygga nya bostäder.

Svaren på enkäten kommer att bli en del av underlaget i det fortsatta arbetet med den fördjupade översiktsplanen för Skelleftedalen, den strategi och vägledning för hur området ska utvecklas till 2040.

– Vi vill bygga för många olika livsstilar, både i tätorten och på landsbygden, och det kommer att innebära nya byggnader, vägar, service och grannar. Samtidigt som vi växer är det viktigt att bygga vidare på det som är bra. Med den här enkäten hoppas vi få mer information om vad de som bor i eller besöker Skelleftedalen tycker, säger Rebecca Bohman, fysisk planerare vid Skellefteå kommun.

  Enkäten tar cirka 20 minuter att göra och är öppen från 9 januari till 5 februari. Den finns på svenska och engelska.

  Följ den här länken för att komma till enkäten: https://new.maptionnaire.com/q/4zj2hhz4am37

  För mer information, kontakta:
  Rebecca Bohman, fysisk planerare: 073-082 00 26
  Linda Bystedt, samhällsstrateg, 070-249 08 03

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun

  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden