Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Höstgåva till medarbetare som tack för det goda arbetet den första kritiska tiden av pandemin

Skellefteå kommuns personalnämnd har tidigare beslutat att medarbetare ska få en höstgåva som tack för gott arbete under pandemin. Nu är det klart att alla kommunens anställda som jobbat under perioden mars-augusti i år får gåvan.

Det har varit en utmanande vår och sommar. På olika sätt har pandemin påverkat alla Skellefteå kommuns verksamheter och medarbetare. Genom en höstgåva vill kommunen tacka sina anställda för goda insatser och samtidigt stötta de lokala företagen i en extra svår tid.

Under onsdagens sammanträde beslutade personalnämnden att alla medarbetare som jobbat under perioden mars-augusti i år får gåvan, inklusive föräldralediga och långtidssjuka.

- Denna vår och sommar har inneburit ökade krav och nya sätt att arbeta på för medarbetare inom kommunens alla verksamheter. Genom denna gåva vill vi visa vår uppskattning för det goda arbetet den första kritiska tiden av pandemin. Från politikens sida har det också varit viktigt att gåvan ska kunna användas på olika platser och att vi på så sätt kan vara med och stötta näringslivet i kommunen, säger Evelina Fahlesson (S), personalnämndens ordförande och kommunalråd i Skellefteå.

Höstgåvan delas ut i form av ett presentkort till ett värde av 400 kronor, som går att använda på många butiker, caféer, restauranger, gym, salonger och hotell i centrala Skellefteå. Det finns också möjlighet att byta kortet mot ett presentkort i en lokal butik utanför centrum. Med höstgåvan följer instruktioner om hur det går till.

- Jag är stolt över våra medarbetare, som under en ytterst ovanlig situation gjort ett fantastiskt arbete för att säkra invånares tillgång till kommunala tjänster och kommunal service. Det är fortsatt viktigt att vi tillsammans hjälps åt med att bromsa smittan, men vi vill samtidigt tacka för det arbete som gjorts hittills, säger Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå.

För mer information:

Evelina Fahlesson (S), personalnämndens ordförande och kommunalråd

070-523 09 94

Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör

070-608 89 69

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden