Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hög byggtakt i Skellefteå – sticker ut i Sverige

Skellefteå kommun fortsätter ha hög byggtakt och det märks på flera håll. Sett till antalet beslutade markanvisningar under 2022 hamnade Skellefteå på andra plats i Sverige, efter Stockholm.

På delad tredjeplats hamnade Göteborg och Malmö. Statistiken presenterades av företaget Markanvisning.se på ett webbinarium under onsdagen.

– Det är glädjande att Skellefteå sticker ut nationellt och att vi har en stark utveckling trots en svår marknad, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef vid Skellefteå kommun.

Under 2022 gick markpriserna ner i Sverige och antalet markanvisade bostäder halverades jämfört med 2021. Men trots en dalande marknad finns en fortsatt stark framtidstro i Skellefteå.

– Vi ser att intresset att investera i Skellefteå på lång sikt är fortsatt högt och vi jobbar hårt för att ytterligare höja byggtakten för att säkerställa nya bostäder, etableringar och utveckling, säger Patrik Larsen.

För mer information, kontakta:
Patrik Larsen, mark- och exploateringschef: 076-79 37 201

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden