Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Förskolebussarna i Skellefteå fortsätter rulla och placeras i expansiva orter

När inflyttning sker i nya bostadsområden ökar också trycket på förskoleplatserna. Därför är förskolebussarna en viktig resurs inom Skellefteå kommun när det gäller att säkerställa att alla med behov av plats i förskola erbjuds detta. Från och med i höst placeras bussarna på två expansiva orter i kommunen.

- Det känns fantastiskt roligt att förskolebussarna blivit en del av den fasta förskoleverksamheten då bussarna erbjuder ett utomhuspedagogiskt arbetssätt och möjligheten till nya läromiljöer, säger Linda Karlsson, rektor förskola.

Efter en projektperiod på två år beslutade för- och grundskolenämnden strax innan årsskiftet att förskolebussarna skulle bli en del av den fasta förskoleverksamheten i Skellefteå kommun. Ett syfte är att bussarnas placering ska ske utifrån behov.

Förskolebussen Pråmen kommer stanna kvar i Skelleftehamn och ingå i Hamnens förskola medan förskolebussen Skogsstjärnan flyttar från Hagens förskola på Norrböle till Barnportalens förskola i Kåge. Där kommer Skogsstjärnan bli en ny femte avdelning.

De som berörs av flytten kommer få olika alternativ med lösningar för att det ska bli så bra som möjligt för vårdnadshavare och barn. Pedagogerna som idag jobbar på Skogsstjärnan kommer följa med bussen till Kåge.

- Förskolebussarnas pedagogiska verksamhet ger förutsättningar för en lärorik tid i förskolan, säger Kerstin Steinvall, avdelningschef förskola.

Kontaktpersoner:

Linda Karlsson, rektor förskola, 073-044 17 60

Kerstin Steinvall, avdelningschef förskola, 073-068 82 09

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden