Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fler får chans att spela hockey på gymnasiet i Skellefteå

Skellefteå kommuns gymnasieskola kan nu i samarbete med Clemensnäs Hockey erbjuda ishockey som individuellt val i gymnasieskolan.
   – Genom det här samarbetet får fler hockeyintresserade ungdomar möjlighet att utveckla sin idrott i Skellefteå, säger Christer Sundström, utvecklingsledare på gymnasiekontoret i Skellefteå kommun. Det blir nu möjligt för ishockeyspelande tjejer att fortsätta spela hockey i Skellefteå.  

Enligt uppgift från idrottsklubbarna finns det totalt ett nittiotal elever som aktivt spelar ishockey. Genom samarbetet med Clemensnäs Hockey kan nu gymnasieskolan ge möjlighet för tjugo ungdomar att ha ishockey på schemat.

Utbildningen startar redan i höst och anmälningarna till gymnasiet ska vara inne senast 19 april. Isträningen för eleverna ska genomföras i Kopparhallen och  barmarksträningen i Skellefteå. Eftersom det individuella valet är första lektionen på dagen, så ska eleverna åka med ordinarie bussturer till Kopparhallen i Ursviken. Transporten tillbaka till skolorna ordnas via skolbuss.

Utbildningen omfattar 200 poäng som genomförs under årskurs 1 och 2 i de program som ger möjlighet till idrott som individuellt val. De aktuella utbildningsprogrammen är; barn och fritid-, bygg-, el-, ekonomi-, naturvetenskap-, samhällsvetenskap-, teknik-, samt humanistprogrammet.

Bakgrund: Nationellt hockeygymnasium
Skellefteå kommuns gymnasieskola har redan idag ett nationellt godkänt ishockeygymnasium med en mycket tydlig elitsatsning. Till det nationellt godkända ishockeygymnasiet antas endast ett fåtal av de lokala ishockeyspelare.

Mer information:
Christer Sundström
Utvecklingsledare
Gymnasiekontoret
Skellefteå kommun
0910 – 71 25 05 eller 073 – 80 367 51

Carola Jonsson
Clemensnäs Hockey
0910 – 20 00 82 eller 070 – 35 367 97 

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden