Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fjärrundervisning i Skellefteå kommuns gymnasieskolor

Utifrån nya nationella rekommendationer kring fjärrundervisning för gymnasiet har Skellefteå kommun beslutat att låta en årskurs i taget vistas på de kommunala gymnasieskolorna i Skellefteå. Det innebär att varje årskurs undervisas var tredje vecka på skolan. Övriga veckor fortsätter eleverna med fjärrundervisning.

– På det sättet kommer vi att ha ungefär en tredjedel av skolans elever på plats samtidigt. Målsättningen är att bidra till att glesa ut kollektivtrafiken och minska trängseln på skolorna, säger Erik Burstrand, avdelningschef gymnasiet vid Skellefteå kommun.

Beslut är taget efter dialog med smittskyddet gällande det aktuella läget lokalt. Det gäller från vecka 4 fram till och med sportlovet (v10), men kan ändras om det sker en kraftigt ökad smittspridning. Efter perioden tas nya beslut utifrån det aktuella läget.

För mer information kontakta Erik Burstrand, avdelningschef gymnasiet vid Skellefteå kommun, 070-549 62 06

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden