Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Extern utredning ska undersöka eventuella felaktigheter inom Solkraft öst

Under januari och februari kommer en extern utredning att undersöka om rutiner och arbetssätt på Solkraft öst följer Skellefteå kommuns riktlinjer. Beslutet fattades efter att det runt jul framkommit tecken på att vissa beslut eventuellt kan ha varit felaktiga.

Vi beslutade oss för att genomföra en extern utredning eftersom vi vill säkerställa att våra rutiner följs. Det handlar både om frågor som rör administrativa rutiner och arbetsmiljöaspekter, säger Katarzyna Wikström, förvaltningschef på socialkontoret. 

- För mig är det viktigt att alla känner sig trygga med att vi agerar sakligt och opartiskt. Därför är det viktigt att genomföra den här externa utredningen, säger Katarzyna Wikström.

    Utredningen beräknas vara klar i mars varvid resultatet kommer att presenteras tillsammans med eventuella förslag på åtgärder.

    Kontakt:
    Katarzyna Wikström, förvaltningschef socialkontoret
    073 09 21 668

    Ämnen

    Regioner

    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun
    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden