Gå direkt till innehåll
Diskrimineringsfrågor i arbetsrättsligt fokus

Pressmeddelande -

Diskrimineringsfrågor i arbetsrättsligt fokus

Fredag den 18 december håller en av Sveriges ledande arbetsrättsjurister, Tommy Iseskog, en utbildning i diskrimineringslagen ur ett arbetsgivarperspektiv. Utbildningens innehåll, som riktar sig till Skellefteå kommuns chefer och nämndsledamöter, utgör en central del av kommunens strävan mot att bedriva en verksamhet fri från diskriminering.

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i diskrimineringslagen från 1 januari 2009 och fokuserar på det ansvar som ligger på arbetsgivaren. Förutom Skellefteå kommuns chefer och nämndsledamöter är även representanter från de kommunala bolagen samt företrädare från Norsjö kommun och Malå kommun inbjudna att delta i utbildningen.

– De regler och bestämmelser som Tommy Iseskog utbildar i är viktigt att alla kommunens chefer känner till och följer. Att vi agerar på rätt sätt i diskrimineringsfrågor är avgörande för den tillit som medarbetarna känner till kommunen som arbetsgivare, framhåller personalnämndens ordförande Harriet Classon.

Utbildningen äger rum på Expolaris, lokal Sirius, mellan klockan 09.00 och 12.00 fredag den 18 december. Representanter från media är varmt välkomna att delta.

Tommy Iseskog har över tvåhundra publicerade böcker bakom sig. Med över trettio år som jurist och föreläsare har Iseskog blivit Sveriges kanske mest kända författare och konsult inom det arbetsrättsliga fältet.

Mer information
Harriet Classon
personalnämndens ordförande
0910-73 51 17 eller 070-626 74 60
harriet.classon@skelleftea.se

Maria Berggren
enhetschef
0910 - 73 51 25 eller 070 - 240 92 99
maria.berggren@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden