Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Den 18 juni invigs Gärdefjärdens naturbetesmarker

Under två års tid har Gärdefjärdens naturreservat i Lövånger rustats upp för besökare och fågelliv. Den 18 juni bjuder Skellefteå kommun och Länsstyrelsen Västerbotten in till invigning med fika och gratis bussfärder till och från platsen från Skellefteå, Bureå och Umeå.

Det har avverkats skog på naturreservatet och satts upp stängsel. Får, hästar och kor kommer framöver att beta och trampa på ängarna. Det hindrar att marken växer igen och det skapar en bra plats för fåglarna som rastar i området.

- Som ornitolog känner jag ”äntligen”. Det blir en fin miljö för fåglarna och vi ser fram emot att få att visa upp området, säger Joakim Wallström, fritidsnämndens ordförande.  

Länsstyrelsen har byggt flera nya anläggningar i naturreservatet som man kan besöka, såsom fågeltorn, gömsle och en utkiksplats för fågelskådning. Dessutom finns en rullstols- och barnvagnsvänlig ramp samt nya vandringsleder.

Det kommer att gå gratis bussar till och från invigningen från Skellefteå, Bureå och Umeå och det bjuds på fika på platsen.

Plats och datum

Invigningen sker den 18 juni, klockan 11.00 vid Soldattorpet.

Delar av programmet

    • Guidning vid de nya fågelskådningsanläggningarna
    • Tal med landshövding Helene Hellmark Knutsson, Skellefteås kommunalråd Evelina Fahlesson och Joakim Wallström, fritidsnämndens ordförande
    • Det bjuds på fika
    • Musik med Bromans Blandning
    • Träffa Soldat Blom vid soldattorpet

    Läs mer om invigningen och hur man anmäler sig till bussarna på sidan Välkommen på invigning av Gärdefjärdens betesmarker - Skellefteå kommun (skelleftea.se)

    För mer information, kontakta:

    Joakim Wallström, fritidsnämndens ordförande, 070- 306 78 13


    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun
    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden