Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Centrum mot våld återupptar gruppbehandlingar

Under coronapandemin har Centrum mot våld i Skellefteå erbjudit individuell behandling, men från och med januari 2022 återupptas även möjligheten till gruppbehandling. ”Det känns bra att vi nu kan starta upp med gruppbehandlingar igen, då vi vet att många kan få hjälp att ändra sitt beteende genom att dela med sig och ta del av andras erfarenheter”, säger Roger Marklund, socionom på Centrum mot våld.

Behandlingen vänder sig till personer som lever eller har levt i en relation där personens beteende kan ha skrämt, kränkt, sårat eller skadat närstående, fysiskt eller psykiskt.

Gruppbehandlingen utgår ifrån en modell som heter ”Alternativ till våld” och består av 24 träffar samt två uppföljningsträffar efter tre respektive sex månader. Cirka sex personer brukar delta i en gruppbehandling och tystnadsplikt gäller.

På Centrum mot våld arbetar både socionomer och sjuksköterskor. Alla har särskild utbildning i våldsfrågor och behandling för våldsutövare och kan därför ge professionell och anpassad hjälp.

Om behandling erbjuds eller ej avgörs efter att Centrum mot våld träffat och gjort en bedömning av personen som ansökt om hjälp.

- Det finns alternativ till våld och hos oss kan människor får stöd och behandling för att ändra sitt beteende, säger Roger Marklund.

För mer information, kontakta:

Roger Marklund, socionom, Centrum mot våld: 020-73 55 55

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden