Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Cecilia Sandberg blir ny skolchef i Skellefteå

De senaste åren har skolan genomgått olika reformer. Projektledare på Skolverket för den nya gymnasiereformen 2011 var Cecilia Sandberg. Från den första april nästa år blir Cecilia ny chef för förskola, grundskola, kultur och bibliotek i Skellefteå.

– Det här känns jättespännande, säger Cecilia Sandberg och fortsätter snabbt. Jag har jobbat länge på Skolverket med olika utredningar på nationell nivå. Nu ska det bli roligt att få jobba på lokal nivå både övergripande och nära verksamheten, säger Cecilia Sandberg.

Cecilia har de senaste åtta åren arbetat på Skolverket med olika styrdokument exempelvis kursplaner, ämnesplaner och programmål. Hon har också suttit med i de stora utredningar som genomfördes innan den nya gymnasiereformen 2011 beslutades.

I grunden är Cecilia utbildad förskollärare och gymnasielärare i matematik, fysik och datakunskap. Efter naturvetenskaplig utbildning på Strömbackaskolan i Piteå pluggade hon i Umeå mellan 1993 och 1998. Sedan bar det iväg söderut till Stockholm. Cecilia har arbetat där som gymnasielärare, skolledare och nu de sista åtta åren på Skolverket.

– Skellefteå kommun känns som en kommun i utveckling, och det ska bli mycket roligt att jobba i kommunen, säger Cecilia Sandberg.

Nu styr alltså Cecilia och familjen kosan norrut igen till Skellefteå. Med en son på tre år och en man från Skellefteå, blev det naturligt för familjen att titta på kustkommunerna Skellefteå och Piteå.

– Vi ville komma närmare våra rötter och våra familjer, säger Cecilia Sandberg. Det här jobbet i Skellefteå dök upp, och Skellefteå är en trevlig och ganska stor kommun. Här får vår son och hans framtida syskon bättre möjlighet att mera få träffa sina mor-och farföräldrar och vi får närmare till naturliga barnvakter.

Något annat som lockar familjen är att möjligheten till friluftsliv blir bättre. Fiske, vara ute i skog och mark, och riktig vinter med skidåkning intresserar familjen. Nu närmast i början av juli väntar Cecilia sitt och Tomas andra barn. Sedan någon gång under hösten och före årsskiftet planerar familjen att flytta till Skellefteå.

Fakta om Cecilia
Intressen: Umgås med familj och vänner, resa, vara ute i naturen, semesterläsare, ser gärna på teater.
Några ord om sig själv: Glad, positiv, lätt att få kontakt med, men samtidigt eftertänksam och upplevs som lugn.

Mer information:
Cecilia Sandberg, 0733- 77 33 83

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden