Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Carin Jämtin besöker Arbetsmarknadstorget i Skellefteå

På torsdag gästar Socialdemokraternas partisekretare Carin Jämtin Arbetsmarknadstorget i Skellefteå.

Arbetsmarknadstorget innebär ”en dörr in” för arbetslösa ungdomar och hjälper dem som är i behov av särskilt stöd att få plats på arbetsmarknaden alternativt påbörja studier som leder till arbete.

Det finansieras av Samordningsförbundet Skellefteå, vars fyra huvudmän är Skellefteå kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Västerbottens läns landsting.

Sedan januari i år har de tre teamen i Arbetsmarknadstorget aktivt arbetat med 150 ungdomar.

67 procent vidare till egen försörjning

Det team som arbetat längst, ”Utsikten”, har visat på att 67 procent av deltagarna har gått vidare till egen försörjning.

Projektledaren Kenneth Sundberg tycker att det bästa med upplägget är att man lyckats skapa en ingång för dessa ungdomar, istället för att de ska behöva springa runt hos olika myndigheter.

- De hinder som ungdomarna upplever kan vara fysiska, psykiska, sociala eller arbetsmarknadsmässiga. Multiproblem kräver multikompetens och den finns hos våra handläggare vilka kommer från de olika huvudmännens verksamheter. Vi hjälps åt att gemensamt stötta individerna utifrån var och ens unika behov och förutsättningar, säger han.

Ungdomarna berättar sina egna berättelser

Carin Jämtin kommer vid sitt besök på Arbetsmarknadstorget att få träffa några av de ungdomar som är eller har varit inskrivna där för att få höra deras egna berättelser.

Socialdemokraterna kommer under dagen även att bjuda in till en presskonferens, som de själva återkommer med kallelse till. Eventuella frågor kring partiet hänvisas dit.

För mer information om Arbetsmarknadstorget kontakta:

Kenneth Sundberg, projektledare, enheten för arbetsmarknad, kommunledningskontoret, telefon 0910 - 71 29 34 eller 070 - 341 58 59.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden