Gå direkt till innehåll
Illustration med vy mot biblioteket i Skellefteås kommande kulturhus.
Illustration med vy mot biblioteket i Skellefteås kommande kulturhus.

Pressmeddelande -

Bibliotekskongress i Skellefteå blir av trots uppskjuten byggstart för kulturhuset

När det 15 september blev klart att bygget av kulturhuset skulle skjutas upp minst ett halvår fanns kongressen Biblioteksdagarna inbokad i huset tidigt 2020. Det blev inte möjligt, men nu är det klart att kongressen istället kommer att genomföras i Skellefteås nya kulturhus 2021.

– Det känns väldigt bra att vi kunde flytta fram värdskapet ett år. Biblioteksdagarna var den första kongressen som bokades i kulturhuset. Redan då var vi många som tyckte att det fanns ett starkt symbolvärde i att det första stora mötet i huset handlar om kultur, säger Mikke Ejrevi, bibliotekschef på Skellefteå kommun.

Biblioteksdagarna lockar cirka 600 deltagare under två dagar. Det handlar om biblioteksföreningens årsmöte och de ledande branschdagarna för biblioteksverksamheter i Sverige.

– Även om den uppskjutna byggstarten av kulturhuset har positiva anledningar i form av externt investeringsintresse är det tråkigt att behöva ge negativa besked till redan inbokade arrangemang. Därför är det nu extra fint med beskedet att Biblioteksdagarna kommer hit 2021 istället, säger Therese Bäckström Zidohli, projektledare Kulturhus Skellefteå.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Relaterat innehåll

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden