Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Både kul och kulinariskt på Matfesten

Att Matfesten bjuder på kulinariska upplevelser är både självklart och välkänt.

I år blir det ännu högre klass på matutbudet, men programmet bjuder också på en hel del underhållning. Senaste programtillskottet är en danstrupp som framför sitt program i en 12 m hög mast!


Vilda sardiner
Dansarkollektivet med det passande namnet Sardine Sauvage (vilda sardiner!) dansar på 12m höjd.
Schweiziska Claudine Ulrich har skapat föreställningen 1:1:1 i vilken hon tar ett Matterhorn av metall till Skellefteå. På dess topp finns det något annat än sten och snö. Fyra dansare tar sig uppåt, var och en har sitt mål, och balansen mellan individerna är ostadig som vädret i Alperna.
Det dundrar, viskar och väser om Kent Olofssons specialskrivna musik. Tillsammans med dansarna Måns Boll, Siri Persson och Peter Russell bjuder Claudine Ulrich på en poetisk föreställning, där ingredienserna är beroende, makt, kärlek - och en hemlighet. Det ges två föreställningar: fredag och lördag kväll.

Mat och musik
God mat, goda vänner och trivsam miljö är en bra förutsättning för en trevlig kväll. Matfesten bjuder på allt detta. I Restaurangtältet erbjuds gästerna Medlefors goda mat, barmingel med gott tilltugg och underhållning av Färdtjänst med Peter Fjällström. I Gourmethallen serveras Bryggargatans exklusiva tre rätters meny och för underhållningen svarar Fredrik Bäckmans showband T.B.A. I Dryckesbaren
underhåller Ständut Blakk. Fredag och lördag gästspelar där även SBG, Sveriges bartendergille, som serverar specialdrinkar. Vill man bara strosa runt och njuta av mingel och god mat är Måltidsmarknaden ett utmärkt alternativ för alla smaker, åldrar och plånböcker. I utbudet finns både smakprov ur det norrländska skafferiet som exempelvis norrländska tapas, men också internationella exotiska inslag.

Programmet kompletteras
På webbplatsen kompletteras kontinuerligt det redan nu digra programmet: Invigning med Ella Nilsson, Sparbanksstiftelsens stipendieutdelning, matprat med Staffan Ling och gäster, föreläsningar, kockdueller med allt från revyrävar till matproducenter, underhållning, föreläsningar av bland annat Stephan Rössner, release av Medlefors egen kokbok, barnaktiviteter med mera. Komplett utbud och programtider finns på www.matfesteniskelleftea.se

Matfestområdet börjar byggas upp på Nordanå måndag 18 augusti.

Matfesten i Skellefteå genomförs 21-24 augusti 2008 på Nordanåområdet i Skellefteå.

Information: Projektledare Karin Lundkvist, 0910-73 50 34, 070-580 25 37 karin.lundkvist@skelleftea.se
Pressinfo: Pressbilder och mer information finns på www.matfesteniskelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden