Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

534 förslag kom in till Ungdomsfullmäktige 2022


I ungdomsfullmäktige 2022 fick eleverna frågan ”Hur tycker du att Skellefteå kommun ska växa mot 2030?” 534 förslag och idéer kom in.

Ungdomsfullmäktige riktar sig till ungdomar i högstadiet och gymnasiet, och elever från 18 skolor deltog. Årets var tema ”2030” och under den titeln fick ungdomarna komma med förslag om vad kommunen bör göra/utvecklas framöver.

– Det är viktigt och spännande att få ungdomarnas perspektiv på vad som bör hända i Skellefteå kommun och få en inblick i vad de tycker är betydelsefullt, säger Jörgen Svedberg, demokratilots.

534 idéer kom in
Idéerna som kom in från eleverna handlade om allt från gratis mensskydd, till miljövänliga bostäder och större restaurangutbud. Det kom även in tankar om ökade möjligheter för unga att få jobb och starta företag.

Här kan du se en hopklippt version av livesändningen av Ungdomsfullmäktige.

För mer ingående information om de förslag som lämnats in till ungdomsfullmäktige, kontakta:

Jörgen Svedberg, demokratilots, 070-563 53 35

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden