Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vitbergsstugan i Skellefteå rivs

Sedan slutet av 2011 har Skellefteå kommun haft ute Vitbergsstugan till försäljning, utan att få den såld. Nämnden för support och lokaler föreslår därför att Vitbergsstugan ska rivas på grund av stora kostnader för drift och framtida underhåll.

– Under årens lopp har det funnits olika intressenter, men i slutändan har det inte blivit någon affär, främst på grund av de höga driftskostnaderna. Vidare har en del intressenter fallit bort då den verksamhet de planerat att bedriva inte överensstämt med den inriktning som vi velat se för området, säger Tomas Teglund (S), ordförande i nämnden för support och lokaler.

Nämnden för support och lokaler föreslår att Vitbergsstugan ska rivas, främst på grund av höga kostnader för drift och underhåll. Framtida underhållsbehov uppskattas till ca åtta miljoner kronor. Vidare föreslår nämnden att rivningskostnaden på ca 800 000 kronor ska tas från redan befintligt konto för avyttringar.

Ärendet ska vidare till kommunfullmäktige där slutgiltigt beslut förväntas innan årsskiftet.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden