Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visstidsanställda inom äldreomsorg erbjuds kostnadsfri utbildning

Skellefteå kommuns socialnämnd har beslutat att 25 visstidsanställda medarbetare inom äldreomsorgen ska erbjudas utbildning för att höja kvaliteten inom verksamheten. Beslutet är en följd av regeringens beslut om en satsning på utbildning för visstidsanställd personal inom äldreomsorgen fram till 2020.

– Vi ser det här som en god möjlighet att öka kunskapsnivån hos den personal de äldre möts av. Kompetens och kvalitet ökar och vi får dessutom möjligheten att tillsvidareanställa de här personerna med befattningen undersköterska när de genomgått grundutbildningen, säger Kenneth Fahlesson, ordförande Skellefteå kommuns socialnämnd.

Utbildningsinsatsen bekostas av staten så länge medarbetaren är visstidsanställd Om en medarbetare under utbildningstiden uppnår anställningstid som ger rätt till tillsvidareanställning kan hen ansöka om studiestöd från Skellefteå kommun för resterande utbildningstid. 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Relaterat innehåll

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden