Gå direkt till innehåll
Växande Skellefteå erbjuder pedagoger goda karriärmöjligheter och ett arbetsliv i balans

Pressmeddelande -

Växande Skellefteå erbjuder pedagoger goda karriärmöjligheter och ett arbetsliv i balans

Skellefteå växer som aldrig förr. Inom skolan finns ett stort behov av kompetens och Skellefteå kommun arbetar för att bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare för pedagoger.

– Vi tar ledarskapet i norra Norrland och investerar tid och resurser för att utveckla vår organisation, säger Ana-Maria Deliv, förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad i Skellefteå kommun.

De stora investeringarna inom industrin, inte minst Northvolts batterifabrik, gör att arbetsmarknaden i Skellefteåregionen just nu är den hetaste i landet. I spåren av den stora omställningen händer mycket inom utbildningsområdet. All kompetens från förskola upp till vuxenutbildningen behövs.

Som pedagog i Skellefteå finns det goda möjligheter att göra karriär och utvecklas inom sin yrkesroll. Förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad genomför ett organisationsbygge på vetenskaplig grund för att ge stöd till medarbetare och rektorer att lyckas med sina uppdrag.

Möjligheten att själv vara med och påverka på jobbet är något som Maria Markgren, gymnasielärare på Barn och fritid på Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå, uppskattar.

– Jag kan lägga upp schemat för utbildningen utifrån behov. Det ger förutsättningar att skapa balans mellan krav och resurser så att det blir en lagom arbetsbelastning, säger hon.

Målet är att skapa en organisation som främjar att varje barn och elev möts med en god och likvärdig kvalitet, varje dag.

– Vi jobbar medvetet med kopplingen mellan skolutveckling och forskning. Vi ser att kvalitet skapas mellan barn, elever och medarbetare. Vi ska ha fokus på den utveckling som sker i det mötet, säger Ana-Maria Deliv.

Livet utanför jobbet ska också vara enkelt. I Skellefteå är det lätt att kombinera ett utvecklande arbetsliv med en vardag i balans. Det är nära till det mesta, finns ett rikt kultur- och idrottsliv och storslagen natur.

Skellefteå kommun jobbar nu aktivt för att rekrytera inom förskola och skola. Torsdag 30 mars deltar förvaltningen för utbildning och arbetsmarknad på Skoljobbsmässan i Stockholm, Sveriges största rekryteringsmässa för personal inom skola, förskola och universitet.

Just nu är behovet allra störst av förskollärare, grundlärare på fritidshem, grundlärare, ämneslärare, specialpedagoger och speciallärare. Behov finns också av kompletterande kompetenser som barnskötare till förskolan och lärarassistent och pedagogisk assistent inom grundskolan.

Vill du veta mer?

Kontakt: Fredrik Häggström, HR-Specialist Utbildning och arbetsmarknad

fredrik.haggstrom@skelleftea.se, 072-540 65 92

Skoljobbsmässan: www.skoljobbsmassan.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden