Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Två föreningar delar på Mångfaldspriset 2023

Mångfaldspriset tilldelas i år två föreningar: Vän i Skellefteå samt Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet (DHR) Skellefteå. Det beslutade socialnämnden vid torsdagens sammanträde.

- Vän i Skellefteå har de senaste åren vuxit till en aktiv och livfull mötesplats där människor från alla olika håll träffas – så otroligt viktigt i vårt växande Skellefteå! DHR har å sin sida under hela 100 års tid gjort viktiga insatser för personer med nedsatt rörelseförmåga, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

Mångfaldspriset delas ut av socialnämnden och är en årlig utmärkelse till en person, grupp eller förening som gjort utmärkande och föredömliga insatser för att främja mångfald och/eller demokrati i Skellefteå kommuns geografiska område. Prissumman, som föreningarna får dela på, är 30 000 kronor.

DHR Skellefteå tilldelas Mångfaldspriset ”för sitt långa och trogna arbete för att individer med nedsatt rörelseförmåga ska känna sig välkomna och inkluderade i samhället”.

Vän i Skellefteåfår Mångfaldspriset ”för sin livfulla mötesplats - en arena för nya och oväntade möten, för ny kunskap och stolthet både för alla deltagares egna kulturer och bakgrund och för en gemensam ny kultur i ett Skellefteå som växer och förändras”.

Priset kommer att delas ut av socialnämndens ordförande Iosif Karambotis (S) i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 13 juni.

Tidigare år har priset gått till RFSL Skellefteå, Bolidens förening för Idrott (BFFI) och Bolidens framtidsgrupp.

För mer information, kontakta:

Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande: 072-249 92 26

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden