Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tillsammans visar vi upp hållbara initiativ

Engagemanget och arbetet med hållbarhet ökar i takt med den gröna omställningen som sker i ett växande Skellefteå. För att visa en del av det som görs välkomnar Skellefteå kommun er till hållbarhetsveckan, med start den 19 september.

I år är både Skellefteå kommun, Skellefteå Kraft och andra aktörer som forskningsinstitutet RISE, innovationsprogrammet Viable Cities och organisationen Coompanion med och arrangerar aktiviteter.

– För att klara klimatutmaningen behöver alla vara med; näringslivet, kommunen, föreningar, privatpersoner, intresseorganisationer, regionen och länsstyrelsen, säger Jan Tarras-Wahlberg, samordnare för hållbarhetsveckan, Skellefteå kommun, och fortsätter:

– Hållbarhetsveckan är ett sätt att visa upp det som händer i Skellefteå på den fronten och även en möjlighet att få träffa och diskutera hållbara frågor med våra invånare.

  Under veckan kommer representanter från Skellefteå kommun och Coompanion till exempel att åka ut till olika orter i kommunen och prata om hållbarhet ur olika synvinklar. De vill också gärna höra medborgarnas tankar och idéer.

  I övrigt bjuds det bland annat på magnetfiske i älven, inflyttningsfest för utlåningstjänsterna Fritidsbanken och Kulturbanken, test av elbilar, klimatrådgivning, tävlingar och fler andra aktiviteter. Flera olika aktörer finns lördag den 24 september på Folkparken och Skellefteå Kraft Arena.

  – Skellefteå har ett fantastiskt läge att expandera hållbart och under hållbarhetsveckan kan vi visa upp positiva saker som är på gång. För att lyckas måste vi arbeta tillsammans och här kan gemensamma satsningar som det koncernövergripande samarbetet Sustainable Skellefteå spela en viktig roll. Genom den gröna omställningen och nya etableringar förstår vi också att 100 procent förnybar energi är viktig för ett hållbart samhälle och kommande tillväxt, säger Seved Lycksell, utvecklingsstrateg samhälle vid Skellefteå Kraft.

  Fakta: Sustainable Skellefteå
  Sustainable Skellefteå är en samverkansplattform som drivs inom Skellefteås kommunkoncern där både lokala aktörer och externa partners bjuds in. Fokus ligger på att initiera samverkan, skapa nya möjligheter och sätta Skellefteå på kartan inom följande tre områden: hållbart byggande, hållbar mobilitet och hållbar industri.

  För mer information, kontakta:
  Jan Tarras-Wahlberg, Skellefteå kommun: 070-323 07 21
  Seved Lycksell, Skellefteå kraft: 070-601 29 67

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Regioner

  Presskontakt

  Caroline Thorén

  Caroline Thorén

  Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden