Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sveriges största hållbarhetskonferens visas i Skellefteå


Den 15 september möts näringslivet, gymnasieungdomar, politiker, kommunanställda och andra Skelleftebor för att ta del av inspirerande föreläsningar och reflektera kring hur vi driver på den hållbara utvecklingen. Det sker i samband med att Skellefteå kommun och Skellefteå Kraft visar Sveriges största digitala hållbarhetskonferens på Campus och bjuder in lokala talare som får ge sitt perspektiv på plats.

På konferensen, A Sustainable Tomorrow, medverkar bland annat profiler som Johan Rockström, Linnéa Claeson och Fredrik Reinfeldt och talar om årets tema, disruption. Det är ett sätt att göra saker radikalt annorlunda, det kan röra sig om detaljer eller om helheter, om affärsmodeller såväl som politik.

Att visa konferensen på plats på Campus blir ett sätt för flera lokala aktörer att mötas och diskutera ämnet. Förutom företag, politiker och offentliga verksamheter har gymnasieungdomar bjudits in.

– I Skellefteå vill vi öka allas möjlighet till inflytande och samverkan för att utvecklas hållbart. Det är ett måste. Alla behövs och kan göra skillnad i ett Skellefteå som växer. Att utbyta tankar över gränser tror vi är vägen framåt, därför är det extra roligt att vi kan erbjuda arenor som förenar allt från unga vuxna, våra stora bolag, mindre företag och offentliga verksamheter. Vi vet att klimatomställningen oroar men också engagerar unga personer. De har också många möjligheter att bidra och vara en del av lösningen, säger Karin Degerfeldt, hållbarhetsstrateg vid Skellefteå kommun.

    Catarina Hägglund, chef koncernstab och hållbarhet vid Skellefteå Kraft, säger:

    – Vår förhoppning är att arrangemanget ska leda till intressanta erfarenhetsutbyten och nya gränsöverskridande samarbeten som främjar en hållbar utveckling lokalt, regionalt och nationellt. Vi hoppas att temat disruption ska leda till insikter i hur samhällets aktörer tillsammans kan bidra till olika lösningar på de utmaningar som en hållbar samhällsomställning innebär.

      Konferensen inleds med lokala inspel om Skellefteås omställning och sedan börjar det digitala programmet som sänds från Helsingborg. Totalt kommer 20 000 personer från runt om i Norden att ta del av det. I pausen nätverkar de personer som finns på plats i Skellefteå och utbyter erfarenheter.

      Det blir mer aktiviteter kring hållbarhet framöver. Lördag samma vecka, den 16 september, startar Hållbarhetsveckan. Separat program för den kommer längre fram.

      För mer information, kontakta:

      Catarina Hägglund, chef koncernstab och hållbarhet på Skellefteå Kraft: 070-511 1155
      Karin Degerfeldt, hållbarhetsstrateg på Skellefteå kommun: 070-699 98 60

      Anmälan till konferensen (för media)

      Läs mer om konferensen och talarna här

      Ämnen

      Regioner

      Kontakter

      Agnetha Boström

      Agnetha Boström

      Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
      Emilie Sjölund

      Emilie Sjölund

      Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

      Skellefteå kommun

      Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

      Skellefteå kommun
      Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
      931 85 Skellefteå
      Sweden