Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sverigekamp i hållbar livsstil söker tävlingsdeltagare från orten

Är du sugen på att leva mer hållbart, göra en insats för miljön och samtidigt delta i ett kul mästerskap? Nu söker Skellefteå kommun deltagare till Minimeringsmästarna, en tävling i att konsumera mindre och minska sitt avfall.

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare chans att inspireras till hur de kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen. Tävlingen börjar i september 2021 och drivs nationellt av Göteborgsregionen med stöd från Avfall Sverige.
I Skellefteå drivs tävlingen av kommunens avdelning för Avfall i samarbete med Energi- och klimatrådgivningen.

Hela projektet fokuserar på vilka möjligheter som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att minska på sitt avfall.

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger 467 kg avfall per person varje år. Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera svenska hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på sitt avfall och förstå att de har möjlighet att påverka i klimatfrågan.

Så går det till
Under ett år får deltagarna ses på träffar med fem olika teman. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, så som att testa second hand eller laga mat på rester, och samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier. De får poäng för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

– Vi är superpeppade när vi nu arrangerar det lokalt för första gången. Kanske bor den blivande svenska mästaren i avfallsminimering i vår kommun? Alla som deltar blir vinnare oavsett och vi kommer att ha roligt på kuppen!, säger Katarina Bergsten, projektledare för Minimeringsmästarna i Skellefteå kommun.

Ansök till Minimeringsmästarna nu!
Blir du sugen på att delta i Minimeringsmästarna? Alla typer av hushåll kan söka – ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par. Du kan ansöka via minimeringsmastarna.se/anmalan fram till den 15 september. Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information, kontakta: 
Agneta Lantto Forsgren, verksamhetschef Avfall: 073-076 41 57, 0910-73 78 70, agneta.lanttoforsgren@skelleftea.se
Katarina Bergsten,  vatten- och avfallsrådgivare, Avfall: 070-563 78 25, katarina.bergsten@skelleftea.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden