Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stort intresse för toppmöte inom kemikalieanvändning

Kemikalieanvändning placeras allt högre på agendan, både som global utmaning och som affärsstrategisk fråga hos många företag. Det visar inte minst intresset för näringslivets första toppmöte inom hållbar kemikaliehantering, Chemical Management Summit, som hålls i Skellefteå den 27-28 september.

– Upplägget med företag som berättar om hur de genomfört åtgärder som gjort verklig skillnad, både för miljön och för affären, är mycket tilltalande. Det ger fokus på lösningar istället för problem, berättar Ethel Forsberg, moderator för Chemical Summit och tidigare generaldirektör för Kemikalieinspektionen.

Bland de många företag som kommer att tala på toppmötet hittas stora internationella jättar som H&M, Volvo och Sony Ericsson.

– Den omfattning som stora företag har på sina verksamheter gör att de åtgärder de genomför snabbt får stor effekt. De blir till bra förebilder för de många företag som vill ha mer kunskap om hur de kan bli mer hållbara i sin kemikalieanvändning, förklarar Britt-Inger Olofsson, projektledare för Chemical Summit hos Skellefteå kommun.

Arrangörsstaden Skellefteå är hemvist för Europas största kommersiella databas med hållbarhetsinformation om kemiska produkter. Där förvaltas även Europas största kommersiella databas med information om enskilda kemiska ämnen av Argentum, som tillsammans med Skellefteå kommun har tagit initiativ till och arrangerar Chemical Management Summit.

 

För ytterligare information

Ethel Forsberg, moderator Chemical Management Summit, Senior konsult och processledare You & We, 070-856 41 00, ethel.forsberg@uwab.se

Britt-Inger Olofsson, projektledare Chemical Management Summit, Skellefteå kommun, tel 0910-73 50 00, britt-inger.olofsson@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden