Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stödpersonal som uppnått företrädesrätt erbjuds tillsvidareanställning

Alla som arbetar som stödpersonal inom Stöd och service och har lasats in erbjuds nu tillsvidareanställning. Det handlar om närmare 70 vikarier. Därefter kommer Skellefteå kommun löpande att erbjuda tillsvidareanställning till stödpersonal när de uppnår företrädesrätt enligt LAS.

- Vi vill ge våra duktiga vikarier möjlighet till en snabbare väg till fast anställning. Förutom en trygg anställning erbjuder vi dem som arbetar hos oss intern kompetensutveckling och uppmuntrar också till vidareutbildning som kan öka deras kompetens ytterligare, säger Erik Jansén, verksamhetschef för daglig verksamhet och barn och Unga inom Stöd och service.

Det är alltså närmare 70 vikarier som vid ett och samma tillfälle kommer att erbjudas en tillsvidareanställning.

- Vi vill vara en bra arbetsgivare som erbjuder en trygg anställningsform och som man väljer att stanna kvar hos, säger Lena Levander, verksamhetschef för LSS särskild bostad.

Att erbjuda stödpersonal tillsvidareanställning är en del i att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt som kommunen erbjuder medarbetarna en tryggare anställningsform så avvecklas företrädeslistan, vilket innebär att lediga jobb kan annonseras externt. Det ger kommunen möjlighet att nå ut på ett helt annat sätt, även till dem som kan tänka sig att flytta till Skellefteå kommun och Västerbotten.

Sedan tidigare har kommunen arbetat bort företrädeslistorna för vårdbiträden och undersköterskor inom Vård och omsorg samt för stödassistenter inom Stöd och service.

Kontaktpersoner:

Erik Jansén, verksamhetschef för Daglig verksamhet och Barn och unga, Stöd och service: 070-255 83 98

Lena Levander, verksamhetschef för LSS särskild bostad, Stöd och service: 072-575 29 29

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden