Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Socialnämnden vill öka kompetensen i hbtq-frågor i verksamheterna

Under måndagens sammanträde beslutade socialnämnden att socialkontorets verksamheter ska höja sin kompetens i hbtq-frågor genom en webbutbildning i hbtq och normkritik.

Skellefteå kommun vill skapa förutsättningar för en jämlik hälsa för alla, och ett av socialnämndens fokusområden är ”Jämlik och jämställd vård, stöd och omsorg”. Nämnden har identifierat att en ökad kompetens i hbtq-frågor i verksamheterna är en viktig del i detta.

Efter att ha undersökt möjligheterna beslutar nu socialnämnden att förvaltningen ska upprätta en egen webbutbildning tillsammans med material för gruppdiskussioner. Utbildningen ska ge ökad kunskap om hbtq-personers livsvillkor samt hur normer kring kön och sexualitet påverkar hälsa och bemötande.

- Varje individ vi ger vård, omsorg och stöd ska känna sig trygg med att kunna vara sig själv, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

    Kontaktperson

    Iosif Karambotis, ordförande socialnämnden (S), 072-249 92 26

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun
    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden