Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Socialnämnden satsar på arbetsmiljön inom vård och omsorg

Under torsdagens sammanträde beslutade socialnämnden att ansöka om statsbidrag till två projekt som långsiktigt kommer att stärka arbetsmiljön och attraktiviteten för kommunens vård och omsorg.

Ansökan gäller projektmedel för 2,8 miljoner kronor till två projekt inom avdelningen Vård och omsorg, som kommer att leda till förbättrad arbetsmiljö och att kompetens används på bästa sätt. Projekten ska genomföras och bli en del av den ordinarie verksamheten under 2023.

Vård och omsorgsnära service
Det ena projektet ska ta vidare arbetet med kompetensplanering, med syftet att införa vård och omsorgsnära service på avdelningen Vård och omsorg.

Införandet av vård och omsorgsnära service kommer att avlasta undersköterskor och vårdbiträden som då kan ägna mer tid till brukarnära arbete. Dessutom öppnas en möjlig karriärväg för invånare som tidigare inte varit anställningsbara inom vård och omsorg.

En utvecklad arbetstidsmodell
Det andra projektet syftar till att ta fram och införa en utvecklad arbetstidsmodell för hälso- och sjukvårdsenheten. Projektet förväntas leda till ett väl fungerande schema bland annat genom att medarbetaren involveras i högre grad i schemaläggningen.

- Genom dessa projekt kan vi fortsätta säkra kvaliteten inom vård och omsorg, förbättra arbetsmiljön och bättre möta den utmaning vi har kring kompetensförsörjning, säger Magnus Nilsson, vice ordförande socialnämnden.

Kontaktperson:

Magnus Nilsson, vice ordförande socialnämnden, 076-145 54 88

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden