Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sociala mötesplatser ska minska ofrivillig ensamhet i kommunen

Mötesplatser för att motverka ofrivillig ensamhet planeras i Skellefteå kommun och nu ska socialkontoret ta fram förslag för olika orter. Det beslutade socialnämnden på torsdagen.

Att motverka ofrivillig ensamhet är en del i socialnämndens arbete för att göra Skellefteå kommun till en inkluderande och trivsam plats att bo på. Mötesplatser av olika slag kan bidra med både aktiviteter och gemenskap, och i dag finns 23 kända dagöppna mötesplatser i centrala Skellefteå och 17 på orter utanför stan.

För att definieras som mötesplats i det här sammanhanget ska den vara öppen minst en gång i veckan och välkomna alla, oavsett ålder eller tillhörighet. Det ska inte heller krävas något medlemskap eller kosta något utöver fika.

– Det finns många goda initiativ i vår kommun där människor i olika åldrar får aktivera sig och träffa gamla och nya bekantskaper. Genom att samverka med lokala föreningar hoppas kommunen kunna skapa ännu fler framöver, säger Iosif Karambotis, (S) socialnämndens ordförande.

Innan sommaren 2024 ska ett förslag tas fram på var mötesplatser kan placeras i Lövånger, Kåge, Boliden, Burträsk, Byske, Jörn, Skelleftehamn/Ursviken och Skellefteå.

Det ska även tas fram riktlinjer kring bland annat öppettider, ersättning och vem som kan söka finansiering för att starta en mötesplats.

För mer information, kontakta:
Iosif Karambotis, (S), ordförande socialnämnden: 072-249 92 26

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden