Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Smittspridning på kommunens vård- och omsorgsboenden

Smittspridningen har tagit fart i hela länet och även i Skellefteå. Smittan kommer in på allt fler ställen i vårt samhälle och Covid-19 finns nu även på flera av Skellefteå kommuns vård- och omsorgsboenden.

I dagsläget är strax under 30 individer smittade på 7 olika boenden. Siffrorna ändras från dag till dag, och misstänkta fall provtas kontinuerligt.

-Tidigare har vi varit tämligen förskonade i Skellefteå kommun men nu är det inte längre så. Det är en stor utmaning att hålla smittan borta från våra verksamheter när spridningen i samhället är så omfattande. Vi behöver alla ta hänsyn till varandra och följa de skärpta råd som gäller, säger Staffan Näslund, förvaltningschef för Socialkontoret.

Skellefteå kommuns medarbetare följer tydliga rutiner för att förhindra smittspridning och för att så snabbt som möjligt säkra omsorg och vård av misstänkt eller konstaterad smittad. Noggrannheten med basala hygienrutiner är hög, skyddsutrustning finns på plats i verksamheterna och vi har fördjupat samarbetet med Smittskyddsenheten och Vårdhygien på Region Västerbotten.

När Covid-19 konstaterats på ett boende kontaktas såväl närmast anhöriga som berörda medboende och deras anhöriga.

-Jag vill vädja till alla er som har närstående på kommunens boenden att vara restriktiva med besök nu när smittspridningen är så hög, säger Ejja Häman Aktell, avdelningschef.

Kontaktpersoner

Staffan Näslund, förvaltningschef Socialkontoret, 070-557 13 50

Ejja Häman Aktell, avdelningschef Vård och omsorg, 070-602 42 12

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32