Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteås nya vård- och omsorgsboende ska utformas för framtiden

Socialnämnden vill att det nya vård- och omsorgsboendet på Södra Sunnanå ska utformas med hänsyn till dagens och morgondagens utmaningar. Det bestämdes under måndagens sammanträde.

- Nu när ett nytt boende ska uppföras finns chansen att utreda och hitta den bästa lösningen för byggnadens utformning. Vissa resultat i utredningen kan även komma till nytta i redan befintliga verksamheter, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

  Förslaget som socialnämnden meddelar kommunfullmäktige är också att det nya vård- och omsorgsboendet på Lantmannagatan, Sunnanå, ska rymma 60 platser samt gemensamhetsutrymmen som fördelas på två våningar. Om det längre fram blir aktuellt att utöka verksamheten kan en fristående byggnad med ytterligare 60 platser byggas på tomten bredvid.

  Om utformningen av boendet ska utredas blir planeringsfasen något längre, men markarbeten kommer ändå att påbörjas under våren 2022. Inflyttning i det nya boendet kommer troligen att kunna ske våren 2025.

  Placeringen av det nya boendet, söder om Lantmannagatan och öster om Falkträskvägen på södra Sunnanå, ger närhet till en förskola samt till kollektivtrafik och natur. Här kan en god utemiljö skapas med grönytor tillgängliga för rörelsehindrade.

  Kontaktperson

  Iosif Karambotis, ordförande socialnämnden (S), 072-249 92 26

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden