Gå direkt till innehåll
Robert Schmidtz, White Arkitekter, visar upp modellen av Skellefteås kommande kulturhus.
Robert Schmidtz, White Arkitekter, visar upp modellen av Skellefteås kommande kulturhus.

Pressmeddelande -

Skellefteås kulturhus i huvudroll under utställning i London

I fredags öppnade utställningen Timber Rising: vertical visions for the cities of tomorrow i Roca London Gallery. Skellefteås kommande kulturhus är ett av fyra projekt som har huvudrollen under utställningen i London, som pågår fram till 19 maj. Utställningen är den första allomfattande om att bygga högt i trä och täcker in aspekter som urbanisering, välbefinnande, teknik, design, säkerhet, klimat och hållbarhet. White Arkitekter, som står bakom kulturhusets gestaltning, finns på plats i London.

– Det är roligt att Skellefteås nya kulturhus får så mycket internationell uppmärksamhet innan det ens är byggt – detta är ett komplext projekt som på ett fint sätt manifesterar de teman som utställningen berör, från historiska aspekter av att bygga i trä till ny teknik och de designmöjligheter de ger oss, säger Robert Schmitz, ansvarig arkitekt på White Arkitekter.

Utställningen och dess evenemangsprogram fokuserar på utvecklingen av höga träbyggnader runtom i världen. För att sätta dagens trender och intresse för stora träbyggnader i ett sammanhang kommer utställningen även att belysa träets och höga byggnaders historia inom arkitektur.

– Det är positivt att White uppmärksammas och nomineras till priser för gestaltningen av Skellefteås kommande kulturhus. Det skapar intresse för vårt projekt, för Skellefteå som besöksmål och en trästad i framkant, säger Therese Bäckström Zidohli, projektledare Kulturhus Skellefteå.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden