Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå lyfts fram som ett gott exempel på klimatkonferens i Paris

Den 22 september är Skellefteå inbjuden som huvudtalare på en klimatkonferens i Paris.

Konferensen handlar om omställningen till ett mer klimatneutral byggande, och Skellefteås träbyggnadsstrategi och färdiga projekt väcker intresse ute i Europa.

– Vi har många intressanta projekt både färdiga och på gång. I Skellefteå är det inte längre bara snack och pilotprojekt. Vi är i behov av klimatsmarta broar, anläggningar och byggnader och då bygger vi det också, säger Karin Degerfeldt, hållbarhetsstrateg vid Skellefteå kommun.

  Kommunens ambition och strategi att bygga hållbart linjerar med FN:s Agenda 30, målet om hållbara städer och samhällen, där hållbart byggande är en av hörnstenarna.

  På konferensen kommer Karin Degerfeldt att berätta om Skellefteås utvecklingsresa till färdiga projekt som blivit verklighet och slutligen om den stora samhällsomvandlingen vi befinner oss i.

  – Bland projekten kommer fokus att ligga på Sara kulturhus. Träkonstruktionen och energilösningarna är unika och jag hoppas kunna inspirera de som deltar på konferensen till mer hållbart byggande. Det är också ett tillfälle att skapa nyfikenhet till Skellefteå, säger hon.

   Konferensen pågår 20-22 september, här hittar du hela programmet: SIBCA 2023 - Program (networking-sibca.fr)

   För mer information, kontakta:

   Karin Degerfeldt, hållbarhetsstrateg på Skellefteå kommun: 070-699 98 60

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner

   Kontakter

   Agnetha Boström

   Agnetha Boström

   Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
   Emilie Sjölund

   Emilie Sjölund

   Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

   Skellefteå kommun

   Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

   Skellefteå kommun
   Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
   931 85 Skellefteå
   Sweden