Gå direkt till innehåll
Tommy Lindmark är IT strateg på gymnasisekontoret i Skellefteå och har jobbat med ett projekt om ansiktsinkänning i gymnasieskolan.
Tommy Lindmark är IT strateg på gymnasisekontoret i Skellefteå och har jobbat med ett projekt om ansiktsinkänning i gymnasieskolan.

Pressmeddelande -

Skellefteå kommuns projekt med ansiktsinkänning i skolan är nominerat till ett prestigefyllt pris

Branschföreningen itSMF Sverige har tre nominerade projekt att välja en vinnare för sitt årliga pris till bästa IT Service Managemant projekt. Skellefteå kommuns projekt med ansiktsigenkänning i skolan är ett av dessa tre nominerade projekt. De andra två projekten kommer från Malmö stad och Svenska Spel.

-Det är fantastiskt roligt att vi har fått så mycket uppmärksamhet för vårt projekt, säger Tommy Lindmark IT-strateg på gymnasiekontoret i Skellefteå kommun.

Nomineringar accepteras från svenska och globala organisationer med verksamheter i Sverige. Priset delas ut under deras mässa den 10 april i Stockholm. Under den första dagen på konferensen så kommer alla tre utvalda projekt få presentera vad de gjort, och på kvällen delas priset ut till vinnaren. itSMF Expo är etablerat som Sveriges ledande konferens inom områdena IT Service Management och IT-Styrning.

Mer information om mässan www.itsmfexpo.se

Fakta om de tre nominerade
Skellefteå kommun

Hur kan man med hjälp av AI och ny teknik minska lärarnas administrativa uppgifter i klassrummet? I ett unikt pilotprojekt har Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå testat automatisk elevregistrering genom taggar och ansiktsigenkänning i samarbete med Tieto.

Svenska Spel
Målet med projektet var att på ett agilt sätt införa processer och roller i samverkan med ny ITSM lösning i den egna organisationen. Syftet var att skapa tydlighet och trygghet hos medarbetarna med fokus på ett agilt arbetssätt. Efter ett målinriktat arbete har Svenska Spel lyckats med att skapa trygghet och engagemang hos sina medarbetare.

Malmö stad
En återspegling och reflektion av den resa som Malmö stads grundskoleförvaltning har gjort och har framför sig. En givande och utmanande resa som strävar efter att skapa likvärdighet, högre måluppfyllelse och en högre social hållbarhet för barn, elever, vårdnadshavare och anställda i staden.

Mer information: 

Tommy Lindmark, IT-strateg, gymnasiekontoret, Skellefteå kommun, 070-547 62 05, tommy.lindmark@skelleftea.se

Mona Stenberg, kommunikatör, Skellefteå kommun, 00-533 86 24, mona.stenberg@skelleftea.se

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32