Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun utlyser markanvisningstävling för nytt bostadsområde

Skellefteå kommun är mitt i en extraordinär samhällsomvandling och här planeras det för många nya bostäder fram till år 2030. På Anderstorg skapas möjligheter för ca 400 nya bostäder och verksamheter. Här ska det finnas innovativa och hållbara livsmiljöer för invånare i olika åldrar. Nu erbjuder Skellefteå kommun möjligheter för byggaktörer att vara med och sätta ett tydligt avtryck i framtidens Skellefteå.

- Anderstorg ska vara ett välkomnande och levande område med hållbarhet och innovation i fokus. Vi planerar utifrån människan, där boendemiljöer med höga kvalitéer och en enkel och hållbar vardag ska prägla Anderstorg säger Patrik Larsen, Mark- och exploateringschef på Skellefteå kommun.

En blandning av olika verksamheter och bostäder i samma område ger möjlighet till närhet, rörelse och stärker kopplingarna till resten av Anderstorp stadsdel, Anderstorpsgymnasiet, campusområdet och Sörböle.

Läs mer på: www.skelleftea.se/anderstorg

För mer information:
Patrik Larsen, Mark- och exploateringschef på Skellefteå kommun
0767937201
patrik.larsen@skelleftea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden