Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun söker kandidater till Mångfaldspriset

Nu är det dags att nominera till Skellefteå kommuns mångfaldspris. Prissumman är på 30.000 kr och kan gå till en person eller en grupp som har gjort insatser för att främja utvecklingen av mångfald.

Skellefteå kommuns socialnämnd önskar få in förslag på kandidater till årets mångfaldspris.

- Vi vill uppmärksamma och uppmuntra aktiviteter som gör vardagen enklare och bättre för alla invånare i Skellefteå kommun. Behovet av samverkan mellan civilsamhället, enstaka individer och kommunen har växt i betydelse. Alla behövs och har en plats i vårt samhälle, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

Med priset vill kommunen uppmuntra till engagemang och handling i frågor som handlar om mångfald inom områdena etnicitet, ålder, könsidentitet eller uttryck, religion/trosuppfattning, sexuell läggning och funktionsnedsättning.

Kandidater kan bli nominerade eller själva ansöka om priset. Senast 31 mars 2021 ska nomineringen/ansökan vara inskickad till kommunen.

Fler inkluderas i det uppdaterade Mångfaldspriset
Mångfaldspriset är en sammanslagning av Skellefteå kommuns tidigare demokratipris och mångfaldspris. I december 2020 antog socialnämnden de nya reglerna för priset, som bland annat innebär en bredare definition av begreppet mångfald där flera grupper inkluderas. Den nya prissumman på 30 000 kr är summan av de båda tidigare prisen.

För vidare information, se: skelleftea.se/mangfaldspriset

Kontaktperson:
Iosif Karambotis, ordförande socialnämnden (S), 072-249 92 26

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden