Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun och Skebo deltar på klimatmöte i Bryssel

Den 23-24 november medverkar Skellefteå kommun och Skebo på ett klimatmöte i Bryssel. Det anordnas av EU-kommissionen och syftet är att europeiska länder ska få diskutera utmaningar och lärdomar för att hjälpa varandra att komma vidare i den gröna omställningen.

Mötet kallas ICC Strategy Lab och samlar över 225 personer från EU-kommissionens initiativ Intelligent Cities Challenge, ICC.

– Vi åker på mötet för att lära oss mer om vi hur kan skapa samarbeten och avtal mellan olika parter i samhället. Hur vi kan arbeta på nya sätt för att vi ska för att nå klimatneutralitet och den strukturomvandling som behövs i samhället, säger Gustaf Ulander, utvecklingsledare vid Skellefteå kommun.

Han kommer att delta på mötet och det ska även Helena Markgren, vd på Skebo och Skellefteå Industrihus, göra.

– Vi siktar hela tiden på att höja ambitionsnivån i vårt hållbara byggande och förvaltande. För att lyckas med det behöver vi kroka arm med etablerade och nya aktörer och deras samarbetspartners för att både inspirera och ta del av innovativa lösningar. Det blir värdefullt att höra från andra hur de jobbar med lokala partnerskap, säger hon.

Fakta: ICC
The Intelligent Cities Challenge (ICC) är ett initiativ från EU-kommissionen som stöder europeiska städer i den gröna och digitala omställningen genom så kallade Local Green Deals. ICC hjälper europeiska städer att utnyttja kraften i spjutspetsteknik, samtidigt som de förbättrar sin ekonomiska konkurrenskraft, sociala motståndskraft och medborgarnas livskvalitet. 

För mer information, kontakta:
Gustaf Ulander, utvecklingsledare vid Skellefteå kommun: 070-238 46 40
Helena Markgren, vd på Skebo och Skellefteå Industrihus: 0910-73 65 01
Karin Degerfeldt, hållbarhetsstrateg vid Skellefteå kommun: 070-699 98 60

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden