Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun lanserar digitaliseringswebb – vill visa vägen för digital utveckling

Skellefteå kommun är en av tio modellkommuner i landet som ska stärka äldreomsorgens digitalisering. Nu lanseras digitaliseringswebben, där de berättelser som delas är tänkta att inspirera både egna verksamheter och andra kommuner och organisationer.

Det treåriga projektet är en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges kommuner och regioner, SKR. Det inleddes 2020 och i Skellefteå har det utvidgats till att även omfatta Stöd och service och Individ- och familjeomsorgen.

- Digitaliseringswebben är ett sätt att visa omvärlden vår gemensamma digitala förbättringsresa och den fantastiska utveckling som sker - varje dag för hela Skellefteå. Den visar vår digitala vardag och centralt i de här berättelserna är de framgångar, erfarenheter och goda exempel på hur vi som förvaltning gör tillvaron enklare, arbetsdagen tryggare och livsresan för många olika medborgare i samhället mer meningsfull och självständig, säger Ejja Häman Aktell, avdelningschef för Vård och omsorg i Skellefteå kommun.- 

- Digitaliseringswebben är exempel på det vi vill skapa här i Skellefteå, att våra invånare ska kunna leva livet med teknikens möjligheter. Att Skellefteå kommun står i täten för den digitala utvecklingen och är modellkommun är jätteroligt, säger Katarzyna Wikström, förvaltningschef för socialkontoret i Skellefteå kommun.

- Uppskalning och spridning av goda exempel är det som bär kommunens digitaliseringsstrategi framåt. Digitaliseringswebben agerar som en slags kompass som visar vart vi är på väg och vilka gemensamma förutsättningarna som behöver vara på plats för att vi ska ta oss dit, säger Michael Carlberg Lax, CIO på kommunledningskontoret.

  Hittills finns ett 30-tal berättelser från Vård och omsorg, Stöd och Service samt Individ- och familjeomsorgen samlade på digitaliseringswebben. Det handlar om allt ifrån trygghetskameror som leder till ostörda nätter till Todejappen som fungerar som en digital coach.

  Till en början handlar innehållet om vård, omsorg och stöd, men tanken är att fler verksamheter ska synas med tiden. Syftet är att inspirera och underlätta för de egna verksamheterna att komma igång med digitala lösningar på bred front. Man vill också dela med sig av erfarenheter av digitaliseringsarbetet, för att göra det enklare för företag att se potentialen i nya affärsmodeller mot offentlig sektor.

  Länk: www.skelleftea.se/digitalisering/digitalisering-i-skelleftea-kommun


  För mer information, kontakta:
  Ejja Häman Aktell, avdelningschef Vård och omsorg: 070-602 42 12
  Katarzyna Wikström, förvaltningschef socialkontoret: 073-092 16 68
  Michael Carlberg Lax, CIO, kommunledningskontoret: 076-105 05 17

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun

  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden