Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun kan vinna Guldmolnet 2022

Guldmolnet 2022 är ett nyinstiftat pris som ska uppmärksamma goda exempel och sprida kunskap som leder till ökad jämlikhet i den digitala utvecklingen i Västerbotten. Nu är finalisterna utsedda och två av dem kommer från Skellefteå kommun.

Det är Strategirådet för digital utveckling i Västerbotten som instiftat priset och målet är att lyfta och motivera det digitala utvecklingsarbete som görs i länet.

Gemensamt för de tolv som hade nominerats var att de haft användaren i fokus när de utvecklat en verksamhet och nu har tre finalister utsetts. Det är TIDA och Dutt’n Go från Skellefteå kommun samt chatt-roboten Digge, Region Västerbotten.

Dutt’n Go är en digital rörelsebingo som ökar styrka, balans och gemenskap och som syftar till att öka rörelseglädje och social samvaro. Dutt’n Go erbjuder evidensbaserad digital fallpreventiv träning som stärker folkhälsan. Spelet kan vara en aktivitet både inom föreningslivet och kommunal verksamhet. Dutt’n Go finns tillgängligt på en öppen hemsida och är gratis att använda.

TIDA bidrar till ökad självständighet och delaktighet för personer inom daglig verksamhet. En pedagogiskt utformad app och IoT-lösning möjliggör att brukare registrerar sin arbetstid själva. En automatiserad tidsregistreringsprocess tillser en korrekt utbetalning av HAB-ersättningen och förenklar administrationen för personalen.

Utöver dessa två finalister var även två andra verksamheter inom kommunen nominerade.

Digitala kontoret är digitaliseringsstöd till kommuner i regionen som levererar autonomi och digitalisering genom att gräva i arbetssätt och behov innan någon teknisk lösning presenteras. På så sätt kommer förändringsviljan från användaren.

Digitalkollen på Sara kulturhus har öppnats i dialog med pensionärsföreningar. På Digitalkollen Café kan besökare i lugn och ro tillsammans med en coach testa sig fram i det digitala. Koncept och material till andra bibliotek är framtaget.

Vinnaren av Guldmolnet 2022 koras den 14 december under Mötesplats Digitala Västerbotten.

För mer information, kontakta:

Dutt’n Go: Maria Pahlberg, verksamhetsutvecklare socialkontoret: 070-233 36 19

TIDA-projektet: Carina Norman, verksamhetsutvecklare socialkontoret: 070-269 25 47

Digitala kontoret: Karin Wikgren, enhetschef digitala kontoret: 070-871 75 57

Digitalkollen: Ulrica Hedsberg, enhetschef, kultur- och biblioteksavdelningen: 073-095 97 17

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden